Hva gjør man på en PT-time?

En personlig trener (PT) er en profesjonell som hjelper deg med å nå dine helse- og fitnessmål. På en PT-time kan du forvente å få individuelt tilpasset trening, personlig oppfølging og motivasjon til å nå dine mål.

En kvinne som tøyer på treningsstudio

Bli matchet med en personlig trener

Fyll ut et enkelt skjema så matcher vi deg med den personlige treneren som best dekker dine behov

personal trainer and female client
Forfatter av artikler

Eilert Akerstad

Publisert: 01-26-2023

Individuelt tilpasset trening

En PT vil starte med å gjøre en vurdering av ditt fysiske utgangspunkt for å finne ut av dine mål, din nåværende form og eventuelle begrensninger. Basert på dette vil han/hun lage et treningsprogram som er tilpasset nettopp deg og dine mål. Dette kan være en kombinasjon av styrketrening, kondisjonstrening og trening for fleksibilitet (eksempelvis yoga/pilates).

En av de beste tingene med PT-timer er at de passer for alle, uavhengig av fysisk utgangspunkt. Uansett om du er nybegynner eller avansert, vil en PT kunne tilpasse treningsprogrammet ditt slik at det passer for deg. En nybegynner vil få en grunnleggende introduksjon til trening, mens en viderekommen vil få mer avanserte øvelser og programmer. Uansett hva ditt fysiske utgangspunkt er, vil en PT kunne hjelpe deg med å nå dine mål.

Personlig oppfølging

En PT vil følge deg opp underveis og gi deg tilbakemeldinger på fremgangen din. De vil også justere treningsprogrammet ditt etterhvert som du når dine mål og setter deg nye. Dette gjør at du alltid har et program som passer for deg og at du ikke trenger å bekymre deg for å "flate ut" treningsresultatene dine.

Motivasjon

En PT er en profesjonell treningsveileder som kan gi deg motivasjon til å holde deg på sporet og nå dine mål. De kan hjelpe deg med å sette realistiske mål og hjelpe deg med å holde deg motivert til å jobbe mot dem. Det er ikke til å stikke under en stol at man blir mye mer motivert når man har en PT som en må stå til ansvar for.

Fokus på teknikk

En annen viktig del av en PT-time er å sørge for at du utfører øvelsene riktig og sikkert. En PT vil være der for å instruere deg og korrigere teknikken din for å sikre at du får mest mulig ut av treningen din, samtidig som du unngår skader. Dette er viktig for å få best mulig resultat av treningen, samtidig som du holder deg skadefri.

Varierte øvelser

En PT vil også sørge for at treningen din er variert, slik at du ikke går lei av å gjøre de samme øvelsene hele tiden. Dette er viktig for å holde deg motivert og for å sikre at du trener ulike muskelgrupper og deler av kroppen din. Dette kan også bidra til å redusere risikoen for skader, da du ikke belaster de samme muskelgruppene hele tiden.

En PT-time kan være en nyttig investering for å nå dine helse- og treningsmål. En PT kan hjelpe deg med å lage en individuelt tilpasset trening, følge deg opp underveis, gi deg motivasjon, sørge for riktig teknikk og varierte øvelser. Med en PT vil du få en trygg, effektiv og morsom måte å nå dine mål på.

Les også

image

Personlig Trening

Personlig trening innebærer å samarbeide med en kvalifisert personlig trener for å ...

image

David Scavera

Les mer

image

Personlig trener kurs

Personlig trening er en stadig voksende bransje, og det å være kvalifisert er nøkke...

Forfatter av artikler

Eilert Akerstad

Publisert: 03-09-2024

Les mer

image

Trenger jeg PT?

Mange av oss har stilt spørsmålet: "Trenger jeg virkelig en personlig trener (PT) f...

Forfatter av artikler

Eilert Akerstad

Publisert: 08-20-2023

Les mer